(*) 1945
Στη πραγματικότητα «Ο Προμηθέας» δεν ήταν ένας απλός θεατρικός οργανισμός, αλλά ένας πολιτιστικός φορέας με πολύπλευρη δράση. Η μαγιά για την μετέπειτα ανθηρή πνευματική ζωή της μεγαλονήσου. Πλούσιο θεατρικό ρεπερτόριο, Δραματικής Σχολή, Παιδικό Θέατρο, κυκλοφορία θεατρικού περιοδικού, καθοδηγούμενος από μια πλειάδα πνευματικών ανθρώπων όπως οι καθηγητές Άντης Περνάρης και Γ. Λ. Σαββίδης, ο ποιητής Τεύκρος Ανθίας, ο μουσουργός Σόλων Μιχαϊλίδης, ο ζωγράφος Τηλέμαχος Κάνθος, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο Μελής Νικολαϊδης, ο Μ. Λοϊζίδης, ο Ιάκωβος Ρωσίδης, ο Γ.Γ. του πολιτικού γραφείου του «Α.Κ.Ε.Λ» Φίφης Ιωάννου, ο Εκδότης του φιλολογικού περιοδικού και λογοτέχνης Κ. Κρανιδιώτης, ο Μίνως, Περδίος (λογοτέχνης δημοσιογράφος) και πολλοί άλλοι.

Το παραπαραπλευρος δημοσίευμα της εφημερίδας «Φλόγα» (16-2-1945) αναφέρει τα ονόματα 120 προσώπων (ηθοποιοί, καθηγητές, σπουδαστές, διοικητικοί, τεχνικοί κτλ.» που συμμετείχαν στην προσπάθεια του «Προμηθέα».

Ανάμεσα στις πολλαπλές δραστηριότητες του Λεμού στην Κύπρο ήταν και η δημιουργία μόνιμης θεατρικής στέγης για τις παραστάσεις του «Προμηθέα» όπως η κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου στη Λευκωσία και η μετατροπή του «Μπελίκ Πασσά» από χώρο λουτρών σε χειμερινό θέατρο. Το παραπλεύρως γράμμα αναφέρεται ακριβώς σε αυτή την περίπτωση, όπου κατασκεύασε και εκεί, στην Κερύνεια θέατρο σε αίθουσα του γνωστού ξενοδοχείο «Κατσελή» όπου για πολλά χρόνια εξυπηρετούσε ντόπιους και από την Ελλάδα θιάσους που επισκέπτονταν την Κερύνεια.
 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç