1944
16 Απριλίου-Μάιο 1944.
Έκτακτες θεατρικές παραστάσεις του Αδαμάντιου Λεμού και της Μαίρης Λεμού στην Αίγυπτο με τρία έργα:
«Αίτηση σε Γάμο» του Τσέχοφ, «Τριαντάφυλλα όλο το χρόνο» του Τζούλιο Ντάντας και «Αθήνα 25 Μαρτίου 1943» του Μάνθου Κέτση στο «Θέατρο Αλάμπρα» της Αλεξάνδρειας.

Ιούνιος 1944 η Μαίρη Γιατρά - Λεμού παραιτείται από το «Σ.Ψ.Ε.Δ.» και ιδρύει προσωπικό θίασο, στον οποίο ο Αδαμάντιος Λεμός πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί 23 έργα.

Έναρξη των παραστάσεων 14 Ιουνίου 1944, στο θερινό θέατρο «Λούνα Παρκ» της Αλεξάνδρειας και περιοδείες στις πόλεις : Κάιρο, (Θέατρα: "Εσβεκίας" και "Λισέ Φρανσέ"), Ισμαηλία, Μασούρα, Ζαγαζίκ, Καφρ ελ Ζαγιάτ, Σουέζ, Πορτ-Σάιδ, που συνεχίστηκαν στα χειμερινά θέατρα «Μετροπόλιταν» και «Μωασάτ» στην Αλεξάνδρεια. Τα 23 έργα που παίχτηκαν σε 302 παραστάσεις είναι: "Τόπο στα νιάτα" του Λαντισλάους Φοντόρ, "Οι Κατακτητές" και "Ο Ίλιγγος" του Σαρλ Μερέ, "Το Γεράκι" του Φρανσίς ντε Κρουαζέ, "Το Κάθισμα 47" του Λουί Βερνέιγ, "Το Άνθος του Σαντενέλ" του Ζωρζ Τουρνέ, "Οι Μαριονέτες" του Πιέρ Βολφ, "Αν ήθελα" του Πωλ Ζεραλντί, "Η Ταβέρνα" του Εμίλ Ζολά, "Ερωτική περιπέτεια" των ντε Φλερ και Καγιαβέ, "Η Εχθρά" του Ντάριο Νικοντέμι, "Ο Αγνός Γλεντζές" των Άρνολντ και Μπαχ, "Μετά το Έγκλημα" του Μπριέ, "Ο Ένοχος" του Ριχάρδου Φος, "Άννα Κρίστι" του Ευγενίου Ο' Νηλ, "Τριαντάφυλλα όλο το Χρόνο" του Ι. Δαντά, "Αίτηση σε γάμο" του Άντον Τσέχοφ και τα ελληνικά: "Τ' αρραβωνιάσματα" και το "Μπουρίνι" του Δημήτρη Μπόγρη, "Το Φιντανάκι" του Παντελή Χορν, "Αυτός είμαι" του Θ. Συνοδινού, "Ο Πειρασμός" του Γρ. Ξενόπουλου και το "Να ζει το Μεσολόγγι" του Β. Ρώτα.

Ηθοποιοί στο «Θίασο Μαίρης Λεμού»: Η Μαίρη Γιατρά-Λεμού, Αδαμάντιος Λεμός, Γιώργος Πολίτης, Κώστας Μάγης, Αλέκος Καλογιάννης, Γιάννης Νικολαϊδης, Κική Πέρση, Λάμπης Πασχαλίδης, Φωφώ Πασχαλίδου, Κώστας Κωσταντίνου, Μ. Τσέρνοβιτς (Στερνός), Καίτη Βουτσάκη, Γιώργος Ιορδανίδης, Μαίρη Καρμίνα, Ρίτα Θέρση, Σταύρος Ντίνου, Εμ. Εμμανουήλ, Δ. Σταυριδάκης, Μαρίνα Βλάχου, Νάσος Κοκόνης, κ. ά .
1. Αφίσα από έκτακτες παραστάσεις στην Αλεξάνδρεια, Μαίρη Γιατρά-Λεμού & Αδαμάντιος Λεμός 1944.
 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç