1946
Η συνεργασία του Αδαμάντιου Λεμού και της Μαίρης Λεμού με τον Παγκύπριο Θεατρικό Οργανισμό «Προμηθέας» συνεχίστηκε μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 1946.
(Βλέπε «θεατροδάσκαλος»)

Χειμώνας 1946. Ο Αδαμάντιος Λεμός ξανά στην Αίγυπτο, ως βασικό στέλεχος στον περιοδεύοντα αθηναϊκό «Θίασο Κατερίνας».
18 Δεκεμβρίου 1946. Πρεμιέρα "Θέατρο Ritz" του Καΐρου με το έργο "Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" του Ευγενίου Ο' Νηλ (στο ρόλο του Έζρα Μάνο). Και συνέχεια συμπρωταγωνιστής σε 23 έργα: "Έντα Γκάμπλερ", του Ίψεν (Τέσμαν, Αδαμάντιος Λεμός), "Περάστε την πρώτη του μηνός" του Στέφαν Μπέκεφυ, "Η κυρία δε με μέλει" του Β. Σαρντού, "Παράξενο ιντερμέτζο" επίσης του Ο' Νηλ, "Επικίνδυνη Στροφή" του Τζ. Πρίσλεϋ, "Θα σε παντρευτώ τέρας" και "Δύο και δύο κάνουν... πέντε" του Σόμερσετ Μωμ, "Ο κλέπτης" του Μπερνστάιν, "Βρήκε το μάστορή του" του Μικαέλ Λάρα, "Η Σουπιά" του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, "Έρως διατάσσει" του Λουί Βερνέιγ, "Η όγδοη γυναίκα του Κυανοπώγωνα" του Άλφρεντ Σαβουάρ, "Ο Ναπολέων ήταν... κορίτσι", και στα ελληνικά έργα: "Το κλειδί της ευτυχίας" της Π. Πετροβάτου, "Φον Δημητράκης" του Δ. Ψαθά, "Αν δουλέψεις θα... φας" του Ν. Τσεκούρα, "Ο ποπολάρος" του Γρ. Ξενόπουλου, "Ο έρως θέλει... ξύλο" του Π. Καγιά, «Μαντάμ Σουσού» του Δ. Ψαθά και επίσης η «Μαντάμ Σουσού στην Αλεξάνδρεια» του Αντώνη Πλωμαρίτη.

Ηθοποιοί: Κατερίνα Ανδρεάδη, Τζόλη Γαρμπή, Σαπφώ Νοταρά, Μαντώ Αραβαντινού, Καίτη Λαμπροπούλου, Αντώνης Γιαννίδης, Αδαμάντιος Λεμός, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Αλέκος Αναστασιάδης, Τίτος Φαρμάκης, Ντόρος Θεοδωρακόπουλος, Μ. Δημητρίου, Γ. Γεωργαλάς, Μαρία Γιαννίδου.
1. Αφίσα από το έργο "τοπάζ" Κύπρος 1946.
 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç