1951

Οκτώβριος 1950- Μάιος 1951 (χειμερινή περίοδος), περιοδεία στις πόλεις: Χίος, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη.

Το ξεκίνημα της περιοδείας ήταν αισιόδοξο. Ο απόηχος της πρωτοποριακής ερευνητικής παρουσίας του «Θιάσου Λεμού» στην Καλλιθέα είχε φθάσει σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Τύπο και το ραδιόφωνο. Και βέβαια στο δραματολόγιο συμπεριελήφθησαν και οι πρόσφατες επιτυχίες του θιάσου με τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς: «Επιστροφή από το Μπούχενβαλτ» του Σωτήρη Πατατζή, «Οι θεατρίνοι» και «Το πάρτυ του Πολυνείκη» του Αλέκου Γαλανού, το «Νυφιάτικο τραγούδι» του Νότη Περγιάλη, «Ένας από μας» του Γεράσιμου Σταύρου και άλλα δέκα έργα του ρεπερτορίου.

Ο Στ. Χρυσός στην εφημερίδα «Ελληνικός Βοράς» 1-4-1951 γράφει: «Ο Θίασος Λεμού είναι ο καλλίτερος που επισκέφθηκε ως τώρα την Θεσσαλονίκη. Στο δε «Νυφιάτικο τραγούδι» ο κ. Λεμός ξεπερνάει το Βεάκη και δημιουργεί ένα γέρο Μπαλή ιώβειο, που όχι μονάχα συγκινεί αλλά δείχνει πόση ασκηση και παιδεία χρειάσθηκε για την δημιουργία του ρόλου αυτού.»

Ηθοποιοί: Αδαμάντιος Λεμός, Μαίρη Γιατρά-Λεμού, Νότης Περγιάλης, Βίκτωρ Παγουλάτος, Αλέκος Γαλανός, Γρηγόρης Βαρώσης, Νίκος Τζανάτος, Γιάννης Χειμωνίδης, Κώστας Μεντής, Τρύφων Κολτσόνης, Τάκης Πάρμεν, Ρίτα Μουσούρη, Δήμητρα Κεφαλά, Πόπη Δεληγιάννη, Ιουλιέτα Σωτηράκη, Ειρήνη Κουμαριανού, Σούλα Δημητρίου, Ελένη Χειμωνίδου.

Ιούλιος – Σεπτέμβριος 1951 (θερινή περίοδος) στη Θεσσαλονίκη στα θέατρα «Τούλας Δράκου» και «Πάλλας» με τους ίδιους ηθοποιούς. Έναρξη 18 Ιουλίου με τη νέα κωμωδία του θεσσαλονικιού συγγραφέα Φίλωνος Κτενίδη «Υπουργικά βάσανα» και ακολουθούν 14 έργα του ρεπερτορίου.

Ηθοποιοί: Αδαμάντιος Λεμός, Μαίρη Γιατρά-Λεμού, Γιάννης Χειμωνίδης, Πόπη Δεληγιάννη, Σούλα Δημητρίου, Γρηγόρης Βαρώσης, Τάκης Πάρμεν, Νέλσων Μωραϊτόπουλος, Κώστας Δημητριάδης, Ανδρέας Μιμέλης.

1. Πρόγραμμα της μεγάλης περιοδείας του «Θιάσου Λεμού» σε νησιά του Αιγαίου και σε πόλεις της Β, Ελλάδας.
 
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç