1967

20 Ιανουαρίου 1967, πρεμιέρα του 20ού έργου του “Lemos Theater” με το κοινωνικό δράμα «Η Ταβέρνα» του Εμίλ Ζολά, στο «Maidman Playhouse» και συνεχείς παραστάσεις μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου.

18 Μαρτίου 1967, πρεμιέρα του 21ου έργου του Lemos Theater με την κωμωδία «Ζητείται Γαμπρός» ( Δεσποινίς ετών 39) των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου και συνεχείς παραστάσεις του έργου μέχρι το Σάββατο 22 Απριλίου 1967.

Ηθοποιοί: Αδαμάντιος Λεμός, Λευκή Φλωρεντινού, Ρέα Μανέλη, Ηλίας Μυράλ, Καίτη Μυλωνά, Κώστας Κινής, Κώστας Αίολος, Στέλιος Χριστοδούλου.

Σάββατο 22 Απριλίου 1967, ημέρα εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του Lemos Theater στην Αμερική και η είδηση της δικτατορίας στην Ελλάδα.

(*) (βλέπε αστερίσκο για τα γεγονότα 1967).

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

10 Δεκεμβρίου 1967. Η αντιστασιακή οργάνωση στη Νέα Υόρκη «American Committee for Democracy and Freedom in Greece» με τη συνεργασία παρόμοιας αντιστασιακής οργάνωσης στο Τορόντο του Καναδά, αποφασίζει, με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», να οργανωθεί θεατρική παράσταση που να εκφράζει αυτό το σκοπό. Η εντολή δίδεται στον Αδαμάντιο Λεμό, ο οποίος, με τους προσφερόμενους συνεργάτες του, παρουσίασε στο “Ryerson Theater” στο Τορόντο το επίκαιρο ρεαλιστικό δράμα του Σωτήρη Πατατζή «Επιστροφή από το Μπούχενβαλτ», την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου σε δύο παραστάσεις.

(Βλέπε "ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ" O Λεμός σε απομόνωση. )
 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç