1978

Αύγουστος 1978, ο Αδαμάντιος Λεμός σε μια προσπάθειά του να βγει από τη θεατρική απομόνωση προσκαλεί του θεατρικούς συντάκτες των αθηναϊκών εφημερίδων και τους φορείς τηλεόρασης και ραδιοφώνου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για μια Press Conference.

Η ανταπόκριση ήταν ανέλπιστα επιτυχής. Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και ο αθηναϊκός Τύπος προβάλλουν και χαιρετίζουν την επανεμφάνιση του Λεμού στο θέατρο. Ενθαρρημένος ο Λεμός οργανώνει (ύστερα από είκοσι ένα χρόνια απουσίας του από την Ελλάδα) σειρά παραστάσεων με «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού», ξεκινώντας από την Ηλιούπολη, με περιοδείες στα νησιά του Αργοσαρωνικού, Άνδρο, Σύρο, Σίφνο και σε νησιά του Β. Αιγαίου.

8 έως 13 Αυγούστου Μυτιλήνη σε πόλεις και κωμοπόλεις. 8 Αυγούστου 1978 Ερεσσός, 9 Αυγούστου Άντισσα, 10 Αυγούστου Πλωμάρι, 11 Αυγούστου Καλλονή, 13 Αυγούστου Μυτιλήνη (Δημοτικός Κήπος) και αμέσως μετά: 16 έως 30 Αυγούστου Χίος (επίσης σε πόλεις και κωμοπόλεις). 16 Αυγούστου Αγ. Γεώργιος, 17 Αυγούστου Νένητα, 19 Αυγούστου Καλαμωτή, 20 Αυγούστου Καλημασιά, 22 Αυγούστου Θυμιανά, 26 Αυγούστου Αιγνούσσα (Οινούσσες), 27 Αυγούστου Ομηρούπολη, 28 Αυγούστου Λαγκάδα, 29 Αυγούστου Καρδάμυλα με τερματισμό των παραστάσεων του «Ημερολόγιου ενός Τρελού» στο Δημοτικό Κήπο της Χίου, σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή με δαπάνες της Δημοτικής Αρχής για να τιμηθεί ο Λεμός σαν άξιο τέκνο της Χίου.
 
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç