1979

Απρίλιος – Ιούλιος 1979.
Ο Λεμός επιστρέφει στην Αμερική για μια ύστατη προσπάθεια επαναλειτουργίας του Ο.Ε.Θ.Α. συντονίζοντας τις ενέργειές του με τις ελληνοαμερικανικές Οργανώσεις και τον ελληνοαμερικανικό Τύπο, ο οποίος σε συνεχείς αρθογραφίες με τίτλους:
«Ο Λεμός επιστρέφει στο Θέατρο της ομογένειας», «Επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του Ο.Ε.Θ.Α.», προσπαθεί να προβάλει το αίτημα προς πάσα κατεύθυνση.
Παράλληλα οργανώνεται τιμητική δεξίωση για τον Λεμό από το «Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών» στο Γενικό Προξενείο (Παρασκευή 27 Απριλίου 1979) με προσέλευση εκφωνητών ελληνικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων και συντακτών εφημερίδων. Στη δεξίωση παρευρίσκονται καλλιτέχνες, διανοούμενοι, εκπρόσωποι διπλωματικών και προξενικών αρχών, ο πρέσβης της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη Ν. Καταπόδης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Ν. Κουνιώτης, ενώ η «Συνομοσπονδία Ελλήνων Φοιτητών» παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει σειρά παραστάσεων στη Νέα Υόρκη με το «Ημερολόγιο ενός Τρελού», στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της «Χιακής Ομοσπονδίας» από τις 10 έως 20 Μαΐου 1979.

Προηγούμενα το «Ημερολόγιο ενός Τρελού» παρουσιάσθηκε στις 4 Μαΐου στη Φιλαδέλφεια, στις 6 Μαΐου στη Βοστώνη και μετά τις παραστάσεις της Νέας Υόρκης, το έργο παίχτηκε στις 2 και 3 Ιουνίου στο Μόντρεαλ, στις 7 και 10 Ιουνίου στο Τορόντο, στις 13,14,15,16,17 Ιουνίου στο Σικάγο, στις 22 και 24 Ιουνίου στο Detroit και 26 Ιουνίου στο Pittsburgh, στις 4 Ιουλίου στην Washington D.C., στις 6 Ιουλίου στη Βαλτιμόρη και στις 8 Ιουλίου στο Cleaveland.
 
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç