1957
1957 – 1967 (Η θεατρική εποποιία του Λεμού στην Αμερική)
Στις επιδιώξεις του Ο.Ε.Θ.Α. (Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αμερικής) που ίδρυσε ο Λεμός ήταν η λειτουργία δραματικής σχολής με σκοπό τη δημιουργία νέων θεατρικών στελεχών από τα σπλάχνα της ομογένειας με κύριο μέλημά της τη στελέχωση του θιάσου, αλλά και για τη συνέχιση στο διηνεκές και ανάπτυξη του ελληνικού θεάτρου στις Η.Π.Α.
Με τη μεθοδική διδασκαλία του Λεμού οι μαθητευόμενοι σπουδαστές με ασκήσεις υποκριτικής αποκτούσαν τις στοιχειώδεις γνώσεις της σκηνικής λειτουργίας, ενώ παράλληλα παρακολουθούσαν τις δοκιμές των διδασκόμενων έργων. Σε δεύτερη φάση έπαιρναν μέρος σε μικρούς βοηθητικούς ρόλους και ανάλογα με την εξέλιξή τους, σε μεγαλύτερους. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις μαθητευομένων ηθοποιών που εξελίχθηκαν σε πεπειραμένους ταλαντούχους ηθοποιούς και έγιναν βασικά στελέχη του “Lemos Greek Repertory Theater”, στο διάστημα της δεκάχρονης λειτουργίας του θιάσου και τις εκατοντάδες παραστάσεις ασκώντας επάξια το επάγγελμα του ηθοποιού.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση που πρέπει να αναφερθεί είναι η θεατρική μετεκπαίδευση των επαγγελματιών Ελληνοαμερικανών ηθοποιών που έπαιρναν μέρος στις παραστάσεις (δηλ. πώς παίζεται η σύγχρονη ελληνική κωμωδία, η σπιρτάδα, το χιούμορ), καθώς και η σωστή εκφορά της ελληνικής γλώσσας. Και επίσης ο πλουτισμός των γνώσεών τους ανακαλύπτοντας τον ελληνικό λαϊκό μας πολιτισμό.
Δημοσίευμα
 
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç