1965

ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ «Ο.Ε.Θ.Α.».

Μέσα στις τολμηρές αποφάσεις του «Οργανισμού Ελληνικού Θεάτρου Αμερικής» για την ανάπτυξη του, ήταν κα η μίσθωση ενός Jet-Charter- από την “Overseas National Airways” έναντι του ποσού των 55.600 δολαρίων, τον Ιούλιο - Αύγουστο 1966 για την πραγματοποίηση εκδρομής, (επίσκεψη στην Ελλάδα) 180 τακτικών και ενεργών μελών του οργανισμού και του θιάσου Λεμού.

Στόχος της ομαδικής προσκυνηματικής αυτής της εκδρομής ήταν: Η εντυπωσιακή παρουσία και δραστηριότητα του οργανισμού. Οι προσπάθειες προς την κυβέρνηση για την ετήσια επιχορηγήσει κάποια οικονομική ενίσχυση και για να παρακολουθήσουν τα 180 συμμετέχοντα μέλη – από 800 μέλη που ήσαν εγγεγραμμένα στο οργανισμό- τα διάφορα καλλιτεχνικά θεατρικά γεγονότα (φεστιβάλ Αθηνών) με ένα προσιτό ποσό των 333 δολαρίων που περιελάμβανε «roundtrip Νέα Υόρκη Αθήνα - Αθήνα Νέα Υόρκη» άφιξη 8 Ιουλίου και αναχώρηση 12 Αυγούστου. Δηλαδή παραμονή στην Ελλάδα 34 ημέρες.

Δυστυχώς οι προσδοκίες – λέει ο Λεμός – οι στόχοι τα πάντα ανετράπησαν» με την χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση της κυβέρνησης πιεζόμενη από την «Olympic Airways, του Ωνάση, να απαγόρευση ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, με αναδρομική ισχύ την προσγείωση όλων των εκδρομικών Charter σε Ελληνικό αεροδρόμιο.

Έτσι υποχρεωθήκαμε -όπως καταγγείλει ο Λεμός στον Ελληνικό τύπο-, να προσγειωθεί το αεροπλάνο μας στην Ρώμη και από εκεί να κάνουμε την εξής βασανιστική διαδρομή (πούλμαν, από Ρώμη μέχρι Αγκόνα 71/2 ώρες - Φέριμποτ από Αγκόνα Πάτρα 34 ώρες και πούλμαν από Πάτρα μέχρι Αθήνα). Και να υποστούμε βέβαια τις ίδιες διαδικασίες και για την επιστροφή μας συν την οικονομική καταστροφή που επέφερε στο οργανισμό . συμπέρασμα.
Η Ελληνική κυβέρνηση αντί να βοηθήσει οικονομικά τον Οργανισμό τον καταχρέωσε με την απερίσκεπτη ενέργεια να μη προσγειωθεί το Charter.
 
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç