1999

1999-2000 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ «ΠΛΟΥΤΟΥ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑ.

Με συφωνη γνώμη του καλλιτεχνικού διευθυντή του «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.» Β’ Αιγαίου, Δήμου Αβδελιώτη, ο σκηνοθέτης Αδαμάντιος Λεμός αναλαμβάνει την καλλιτεχνική, οργανωτική και οικονομική ευθύνη μιας μεγάλης θεατρικής περιοδείας, πραγματοποιώντας 62 παραστάσεις του «Πλούτου» στον Ελλαδικό χώρο, εκτός των 27 παραστάσεων του ίδιου έργου που έγιναν στη Χίο, Οινούσσες και Μυτιλήνη το 1998.

Τον Μάιο 1999 συνεχίστηκαν οι παραστάσεις του πλούτου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Βεάκειο και ακολούθούν παραστάσεις στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Γλυκόβρύσης Παλαιού Φαλήρου.

Τον Οκτώβριο 1999 στο Παλαιό Πανεπιστήμιο της Αθήνας «Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών» παρουσιάστηκε επίσης ο «Πλούτος» σε κύκλο παραστάσεων σε συνδυασμό ημερίδας με θέμα: «Προβλήματα ερμηνείας της αρχαίας αττικής κωμωδίας» με ομιλητές: τον πρόεδρο του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή κ. Βαλτέρ Πούχνερ, τους επίσης καθηγητές Κώστα Γεωργουσόπουλο και Πλάτωνα Μαυρομούστακο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β’ Αιγαίου σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώτη και τον συγγραφέα- ερευνητή Περικλή Κοροβέση.

Βλέπε αστερίσκο
«Η Ελληνοαμερικανική Ένωση τιμά τον Αδαμάντιο Λεμό» και συνέχεια των παραστάσεων του «Πλούτου» το 2000 στο Ηρώδειο και στα νησιά.
 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç