1957

Νέα Υόρκη Μάρτιος 1957. Μετά την εξασφάλιση του πανεπιστημιακού θεάτρου «Hunter College Assembly Hall»στο Μανχάταν. Ο Θίασος Λεμού κάνει την πρώτη του παρουσίαση με το ποιητικό έργο του Νότη Περγιάλη «Το Νυφιάτικο Τραγούδι» όπου μεταξύ πολλών δυσχερειών έπρεπε να αντιμετωπιστεί και η κατασκευή των τριών σκηνικών, τα οποία σχεδίασε και εκτέλεσε ο ίδιος ο Λεμός, σ’ ένα θαυμάσιο οργανωμένο ξυλουργικό εργαστήρι στην άκρη του Μπρούκλιν, όπου ο ιδιοκτήτης του, κάποιος Δημήτρης Βλογιαννητης εργολάβος οικοδομών του παρέδωσε τα κλειδιά και η δουλειά γινόταν τις νύχτες και κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Ξεθέωμα, αν λογαριάσει κανείς τις καθημερινές πρόβες και τις χιλιάδες δύο οργανωτικές φροντίδες.

Νέα Υόρκη Νοέμβριος 1957. Έναρξη παραστάσεων στην πρώτη μόνιμη θεατρική στέγη του «Lemos Theater» στο «Greek Art Theater», του Μανχάταν με το έργο του Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», Σκηνοθεσία σκηνογραφία Αδαμάντίου Λεμού.
Σκηνικό του Αδ. Λεμού από το έργο «το Νυφιάρικο Τραγούδι» του Νότη Περγιάλη, Α’ πράξη (α,β, και γ, εικόνα) στο μεγάλο αλώνι, σ’ ένα καμποχώρι της Λακωνίας. Σκηνογραφία του Αδ. Λεμού..
 
   
 
 
ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç ÁíáæÞôçóç